iranmatikanlogo android
  /  English   /  
logo
(برای مشاهده پیوندهای مرتبط بر روی ماده مربوطه کلیک کنید)
  • ماده - 18 - ماده 78 به شرح زیر اصلاح میگردد : در مورد واگذاری هر یک از حقوق مذکور در ماده 52 این قانون از طرف مالک عین غیر از مواردی که ضمن مواد 53 تا 77 این قانون ذکر شده است دریافتی مالک به نرخ های مذکور در ماده 59 ماخذ محاسبه مالیات قرار خواهد گرفت .
  • ماده - 16 - در ماده 76 به جای کلمه " مقطوع " عبارت " به شرح ماده 59 این قانون " جایگزین و بعد از عبارت " مالیات بر درآمد " کلمه " نقل و انتقال مزبور " اضافه میشود .
  • ماده - 1 - ماده 2 به شرح زیر اصلاح میشود : الف - در بند 2 ماده 2 عبارت " جامعه الامام الصادق ( ع ) " حذف و بعد از عبارت امور خیریه عبارت " و آن قسمت از درآمد اشخاص که از محل وجوه بریه ولی فقیه ، خمس و زکات عاید آن ها میشود " اضافه میگردد . ب - در بند 3 ماده 2 قبل از عبارت " کمک به مستضعفین " عبارت " هزینه یا وام تحصیلی دانشجویان و دانش آموزان " و همچنین در قسمت آخر این بند بعد از کلمه " می رسد " عبارت " و نذورات بقاع متبرکه " اضافه میشود . ج - بند 4 ماده 2 به شرح زیر اصلاح میشود : موسسات عام المنفعه که به ثبت رسیده و درآمد آن ها به موجب اساسنامه به مصرف امور مذکور در بند 3 فوق برسد و همچنین مجامع حرفه ای که به موجب قوانین خاص تشکیل شده اند به تشخیص هیات وزیران مشروط بر اینکه بر درآمد و هزینه های موسسات و مجامع مذکور از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی نظارت شود . د - متن زیر به آخر تبصره 1 ماده 2 اضافه میگردد : درآمد حاصل از فعالیت های اقتصادی از قبیل فعالیت های تولیدی ، صنعتی ، معدنی ، تجاری ، حق واگذاری محل ، مستغلات و نقل و انتقالات قطعی املاک اشخاص موضوع بند های 2 و 4 این ماده که به نحوی غیر از طریق شرکت نیز تحصیل میشود بدون رعایت معافیت های مقرر در این قانون در هر مورد به نرخ های مقرر مربوط مشمول مالیات خواهد بود . مسئولین اداره امور در آنگونه موارد نسبت به سهم فعالیت مذکور مکلف به انجام تکالیف مربوط طبق مقررات این قانون خواهند بود ، در غیر اینصورت نسبت به پرداخت مالیات متعلق با مودی مسئولیت تضامنی خواهند داشت . ضوابط اجرایی این تبصره به وسیله وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه خواهد شد . ه - در تبصره 4 ماده 2 بعد از عبارت " مربوط به این ماده " عبارت " و نحوه نظارت وزارت امور اقتصادی و دارایی " و نیز قبل از عبارت " ارشاد اسلامی عبارت " فرهنگ و " اضافه میشود .
  • ماده - 20 - در ماده 84 عبارت " هفتصد و بیست هزار ریال " حذف و عبارت " یک میلیون و هشتصد هزار ریال " جایگزین و تبصره ذیل آن به شرح زیر اصلاح میگردد : تبصره - میزان معافیت موضوع این ماده در مورد کارکنانی که حقوق آنان توسط وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و یا از محل اعتبارات دولتی پرداخت میگردد به دو میلیون و یک صد و شصت هزار ریال افزایش می یابد .
  • ماده - 24 - متن ماده 99 حذف و تبصره ذیل آن با اصلاح عبارت " قبل از تاریخ اجرای این قانون " به عبارت " قبل از تاریخ تصویب این قانون " در آن به عنوان ماده 99 جایگزین و عبارت زیر به عنوان تبصره به آن اضافه میشود : تبصره - قرارداد های پیمانکاری موضوع ماده 76 قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه 1345 و اصلاحیه های بعدی که پیشنهاد آن ها از تاریخ 3/12/1366 لغایت 29/12/1367 تسلیم گردیده از لحاظ تعیین درآمد مشمول مالیات تابع مقررات این قانون بوده و فقط از لحاظ اعمال نرخ مالیات بر درآمد عملکرد منتهی به سال 1367 تابع نرخ مالیاتی مقرر در سال مزبور خواهند بود .
  • ماده - 22 - ماده 91 به شرح زیر اصلاح میشود : الف - در بند 13 ماده 91 بعد از عبارت " از محل اعتبارات دولتی " عبارت " بابت مزایای غیر مستمر پرداخت میگردد به طور کلی و همچنین وجوهی که " و بعد از عبارت " حق التدریس " عبارت " یا حق التحقیق " و به آخر این بند نیز عبارت " در صورتی که درآمد سالانه حقوق بگیر کمتر از میزان معافیت مقرر در ماده 84 این قانون یا تبصره ذیل آن حسب مورد باشد مشمول کسر مالیات نخواهد شد " اضافه میگردد . ب - متن زیر به عنوان بند 15 به ذیل ماده 91 اضافه میشود : 15 - درآمد مشمول مالیات حقوق اعضا هیات علمی ( آموزشی و پژوهشی ) کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به نرخ 10% مشمول مالیات میباشد و به این درآمد مالیات دیگری تعلق نخواهد گرفت .
  • ماده - 3 - در ماده 4 بعد از عبارت " کشاورزی و دامی " عبارت " و امور فرهنگی ، آموزشی ، ورزشی ، بهداشتی ، درمانی ، نگهداری ، معلولین ، هتل ، متل ، مسافرخانه ها ، مهمانسرا ، مهمان پذیر ، سینما ، تماشاخانه و موسسات دوبلاژ فیلم " اضافه میشود .
  • ماده - 26 - ماده 101 و تبصره ذیل آن به شرح ذیل اصلاح میگردد : تا میزان یک میلیون و پانصد هزار ریال از درآمد سالانه مشمول مالیات این فصل از یک یا چند منبع از پرداخت مالیات معاف و مازاد آن طبق نرخ های مقرر در ماده 131 این قانون مشمول مالیات خواهد بود . تبصره - در مشارکت های مدنی اعم از اختیاری و قهری شرکا حداکثر از دو معافیت استفاده خواهند کرد و مبلغ معافیت به طور مساوی بین آنان تقسیم و باقیمانده سهم هر شریک جداگانه مشمول مالیات خواهد بود . شرکایی که با هم رابطه زوجیت دارند از لحاظ استفاده از معافیت در حکم یک شریک تلقی و معافیت مقرر به زوج اعطا میگردد . در صورت فوت احد از شرکا وراث وی به عنوان قائم مقام قانون از معافیت مالیاتی سهم متوفی در مشارکت به شرح فوق استفاده نموده و این معافیت به طور مساوی بین تقسیم و از درآمد سهم هر کدام کسر خواهد شد .
  • ماده - 5 - ماده 20 به شرح زیر اصلاح میگردد : الف - نرخ مالیات بر ارث نسبت به سهم الارث به شرح زیر میباشد : طبقه اول طبقه دوم طبقه سوم ------------------------------------------------------------ تا مبلغ 8000000 ریال 9% 18% 30% تا مبلغ 20000000 ریال نسبت 20% 30% 40% به مازاد 8000000 ریال تا مبلغ 40000000 ریال نسبت 30% 40% 50% به مازاد 20000000 ریال تا مبلغ 80000000 ریال نسبت 40% 50% 60% به مازاد 40000000 ریال نسبت به مازاد 80000000 ریال 50% 60% 70% از سهم الارث هر یک از وراث طبقه اول مبلغ 2000000 ریال به عنوان معافیت کسر و مازاد به نرخ مذکور مشمول مالیات خواهد بود . ب - در تبصره 1 ماده 20 عبارت " و مازاد طبق نرخ مقرر مربوط ... الخ " حذف میشود . ج - در تبصره 2 ماده 20 عبارت " معافیت سهم الارث آن ها ... تا آخر تبصره " حذف و به جای آن عبارت " سهم الارث آن ها تا یک میلیون و پانصد هزار ریال معاف و مازاد به نرخ مذکور مشمول مالیات خواهد بود " جایگزین میشود . د - در تبصره 2 ماده 20 عبارت " بین وراث " به عبارت " کلیه وراث از طبقه اول بوده و بین آنان " و همچنین عبارت " محل سکونت وراث " به " مسکونی " اصلاح میگردد .
  • ماده - 28 - ماده 105 به شرح زیر اصلاح میگردد : الف - در بند الف ماده 105 بعد از عبارت " بدون رعایت سایر معافیت های مقرر در این قانون " عبارت " پس از کسر 10% که به عنوان مالیات شرکت محاسبه و وصول خواهد شد " اضافه میگردد . ب - به قسمت آخر جز یک بند ( د ) ماه 105 عبارت " و شرکت های تعاونی و اتحادیه آن ها " اضافه میگردد . ج - متن قسمت ( ب ) جز یک بند ( د ) ماده 105 به شرح زیر اصلاح میگردد : نسبت به اندوخته سهم صاحبان سهام با نام و شرکای ضامن و یا اعضای شرکت های تعاونی به نسبت سهم هر یک از آن ها به نرخ ماده 131 و نسبت به بقیه درآمد مشمول مالیات سهم صاحبان سهام با نام و شرکای ضامن یا اعضا ( اعم از سود تقسیم شده و تقسیم نشده ) به نسبت سهم هر یک از آن ها به نرخ ماده 131. مبنای محاسبه مالیات سهم صاحبان سهام با نام و شرکای ضامن یا اعضا میزان سهم آنان در تاریخ تصویب صورت های مالی توسط مجمع عمومی میباشد . عدم تسلیم مصوبه مجمع عموی راجع به تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان و تقسیم سود و نیز عدم تسلیم فهرست هویت و نشانی شرکا و سهامداران یا اعضا و میزان سهام و یا سهم الشرکه آن ها حسب مورد ، همراه اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان موجب احتساب مالیات کلا به نرخ ماده 131 این قانون خواهد بود . چنانچه قبل از قطعیت مالیات طبق مقررات این قانون ، و مصوبه و فهرست مذکور به حوزه مالیاتی ذی ربط تسلیم گردد مالیات هر یک از صاحبان سهام و شرکا ضامن یا اعضا طبق مقررات مربوط محاسبه و در اینصورت جریمه ای معادل یک درصد درآمد مشمول مالیات وصول خواهد شد . د - در تبصره 1 ماده 105 عبارت " با رعایت مقررات مربوط " بعد از عبارت " پرداخت نموده اند " اضافه میشود . ه - تبصره 3 ماده 105 به شرح زیر اصلاح میگردد : تبصره 3 - از سود سهام بی نام و سود تقسیم نشده و شرکت ها که مالیات آن به شرح مقررات این ماده وصول شده یا بشود در صورت تقسیم یا انتقال به حساب سرمایه یا سود و زیان مالیات دیگری مطالبه نخواهد شد . و - متن زیر به عنوان تبصره 6 به ماده 105 الحاق میگردد : تبصره 6 - سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت های تابعه آن مشمول معافیت های مقرر در مواد 132 و 138 این قانون حسب مورد خواهند بود
  • ماده - 7 - متن زیر به عنوان بند 4 به ماده 24 الحاق میگردد : صد در صد سپرده های متوفی نزد بانک های کشور و شعب آن در خارج از کشور و همچنین 50% ارزش سهام متوفی در شرکت هایی که سهام آن ها طبق قانون مربوط از طرف هیات پذیرش برای معامله در بورس اوراق بهادار قبول شده باشد و 40% ارزش سهام متوفی در شرکت های سهامی عام تولیدی صنعتی و معدنی و شرکت های تعاونی تولیدی صنعتی و معدنی .
  • ماده - 32 - در ماده 119 از عبارت " به نرخ مقرر برای وراث طبقه دوم " تا آخر ماده حذف و عبارت " به نرخ مقرر در ماده 131 این قانون خواهد بود " جایگزین میگردد .
  • ماده - 11 - ماده 59 به شرح زیر اصلاح و پنج تبصره به آن الحاق و ماده 60 و تبصره های 1 و 2 آن و ماده 62 و ماده 73 و تبصره های 1 و 2 آن و ماده 79 و تبصره ذیل آن حذف میشود . نقل و انتقال قطعی املاک به ماخذ ارزش معاملاتی و همچنین انتقال حق واگذاری محل به ماخذ ارزش معاملاتی حق واگذاری محل در تاریخ انتقال از طرف مالکین عین یا صاحبان حق به طور مجزا یا تواما به شرح زیر مشمول مالیات میباشد : تا 20000000 ریال به نرخ 4% تا 60000000 ریال نسبت به مازاد 20000000 ریال به نرخ 8% نسبت به مازاد 60000000 ریال به نرخ 12% تبصره 1 - ارزش معاملاتی حق واگذاری محل برحسب نوع کاربری ملک و محل وقوع آن از لحاظ موقعیت تجاری و سایر موارد موثر در ارزش آن به موجب آیین نامه ای خواهد بود که در سه ماهه اول هر سال توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین و اعلام خواهد شد ارزش تعیین شده تا تعیین ارزش معاملاتی حق واگذاری جدید معتبر و لازم الاجرا میباشد از تاریخ اجرای این اصلاحیه تا تعیین و اعلام آیین نامه موضوع این تبصره وجوه دریافتی مالک یا صاحب حق بابت انتقال حق واگذاری محل مشمول مالیات به شرح فوق خواهد بود . تبصره 2 - چنانچه مورد معامله فاقد ارزش معاملاتی یا ارزش معاملاتی حق واگذاری محل باشد ارزش معاملاتی و یا ارزش معاملاتی حق واگذاری نزدیک ترین محل مشابه مبنای محاسبه مالیات خواهد بود . تبصره 3 - در صورتی که مودیان موضوع این ماده ظرف یک سال چند معامله انجام دهند نسبت به مجموع معاملات انجام شده مشمول مالیات به نرخ های مذکور در این ماده خواهند بود آنگونه مودیان مکلفند نسبت به جمع معاملات هر سال خود اظهارنامه مالیاتی طبق نمونه ای که از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و در دسترس آن ها خواهد بود تنظیم و تا آخر اردیبهشت ماه سال بعد به حوزه مالیاتی محل سکونت یا اقامتگاه خود حسب مورد تسلیم و ما به التفاوت متعلق به جمع معاملات خود را پرداخت نمایند . تبصره 4 - نقل و انتقال قطعی املاک به بانک ها در رابطه با تسهیلات اعطایی بانک ها از طریق مشارکت مدنی مشمول مالیات نقل و انتقال نخواهد بود . تبصره 5 - حق واگذاری محل از نظر این قانون عبارت است از حق کسب یا پیشه و یا حق تصرف محل و یا حقوق ناشی از موقعیت تجاری محل .
  • ماده - 30 - ماده 111 و تبصره های 1 و 2 و 3 آن حذف و تبصره 4 به تبصره تبدیل و متن زیر به عنوان ماده 111 جایگزین میشود : درآمد مشمول مالیات پیمانکاری اشخاص خارجی در ایران نسبت به عملیات هر نوع کار ساختمانی ، تاسیسات فنی و تاسیساتی ، حمل و نقل ، تهیه طرح ساختمان ها و تاسیسات ، نقشه برداری ، نقشه کشی ، نظارت و محاسبات فنی در تمام موارد عبارت از 12% دریافتی سالانه آن ها خواهد بود .
  • ماده - 19 - در ماده 81 بعد از عبارت " زنبورعسل " عبارت " و پرورش طیور ، صیادی و ماهیگیری ، نوغان داری ، احیا مراتع و جنگل ها ، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات " اضافه و عبارت " تا پایان سال 1372" حذف میگردد .
  • ماده - 36 - ماده 133 و تبصره های ذیل آن حذف و متن زیر به عنوان ماده 133 جایگزین میگردد : صد در صد درآمد شرکت های تعاون روستایی ، عشایری ، کشاورزی ، صیادان ، کارگری ، کارمندی ، دانشجویان و دانش آموزان و اتحادیه های آن ها از مالیات معاف است .
  • ماده - 9 - ماده 53 به شرح زیر اصلاح میشود : الف - متن زیر به عنوان تبصره 9 به ماده 53 الحاق میشود : تبصره 9 - وزارتخانه ها ، موسسات و شرکت های دولتی و دستگاه هایی که تمام یا قسمتی از بودجه آن ها به وسیله دولت تامین میشود ، نهاد های انقلاب اسلامی ، شهرداری ها و شرکت ها و موسسات وابسته به آن ها و همچنین سایر اشخاص حقوقی مکلفند مالیات موضوع این فصل را از مال الاجاره هایی که پرداخت میکنند کسر و ظرف ده روز به اداره امور اقتصادی و دارایی محل وقوع ملک پرداخت و رسید آن را به موجر تسلیم نمایند . ب - متن زیر به عنوان تبصره 10 به ماده 53 الحاق میگردد : تبصره 10 - واحد های مسکونی متعلق به شرکت های دولتی که قبل از انتقال قطعی و طبق اسناد و مدارک مثبته به موجب قرارداد واگذار میگردد مادام که در تصرف خریدار میباشد در مدت مذکور اجاری تلقی نمیشود و از لحاظ مالیاتی با خریدار مانند مالک رفتار خواهد شد
  • ماده - 34 - ماده 131 به شرح زیر اصلاح میگردد : نرخ مالیات بر درآمد به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای میباشد به شرح زیر است : تا میزان 1000000 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه به نرخ 12% تا میزان 2500000 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 1000000 ریال به نرخ 18% تا میزان 4000000 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 2500000 به نرخ 25% تا میزان 9000000 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 4000000 ریال به نرخ 35% تا میزان 25000000 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 9000000 ریال به نرخ 40% تا میزان 50000000 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 250000000 ریال به نرخ 45% تا میزان 100000000 ریال درآمد مشمول مالیات سالانه نسبت به مازاد 50000000 به نرخ 50% تا میزان 300000000 ریال درآمد مشمول مالیات به سالانه نسبت 100000000 به نرخ 52% نسبت به مازاد 300000000 به نرخ 54% نرخ های فوق در مورد مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی که سال مالی آن ها از اول سال 1370 به بعد خاتمه می یابد جاری بوده و در سایر موارد از ابتدای سال 1371 اعمال خواهد شد .
  • ماده - 17 - در ماده 77 بعد از عبارت " مربوط به اعیان " عبارت " به نسبت اعیان مورد معامله " اضافه میشود .
  • ماده - 21 - در ماده 85 بعد از عبارت ماده 131 این قانون عبارت " یا به نرخ 10% حسب مورد " اضافه میشود .
  • ماده - 25 - در تبصره 2 ماده 100 عبارت " این ماده " به عبارت " این فصل " اصلاح میگردد .
  • ماده - 4 - در قسمت اخیر ماده 6 بعد از عبارت " مقرر در پروانه " عبارت " یا تمدیدی آن " اضافه میشود
  • ماده - 29 - عبارت زیر به قسمت آخر ماده 108 اضافه میشود : اندوخته هایی که مالیات آن به شرح مذکور در قسمت بجز یک بند د ماده 105 اصلاحی این قانون وصول شده یا بشود در صورت تقسیم یا انتقال به حساب سود و زیان و سرمایه یا انحلال مشمول مالیات دیگری به نرخ 25% خواهد بود . اندوخته هایی که مالیات آن به نرخ 25% مقرر در قانون مصوب اسفند ماه سال 1345 و اصلاحیه های بعدی آن وصول شده یا بشود در موارد فوق تابع مقررات تبصره 4 ماده 80 قانون اخیرالذکر خواهد بود .
  • ماده - 8 - ماده 32 به شرح زیر اصلاح میشود : الف - صدر ماده 32 بعد از عبارت " اعم از عرصه یا اعیان " تا قبل از عبارت " و ماخذ ارزیابی سایر اموال " حذف و عبارت " یا حق واگذاری محل ، ارزش معاملاتی ملک یا ارزش معاملاتی حق واگذاری محل حسب مورد با رعایت تبصره های 1 و 2 ماده 59 این قانون در زمان فوت بوده " جایگزین میگردد . ب - متن زیر به عنوان تبصره 4 به ماده 32 الحاق میگردد : تبصره 4 - حقوق ناشی از عقود اجاره به شرط تملیک با بانک ها نسبت به عرصه و اعیان املاک براساس ارزش معاملاتی حین الفوت متوفی محاسبه خواهد شد .
  • ماده - 33 - در ماده 120 عبارت " با رعایت معافیت مذکور در ماده 20 این قانون " حذف میشود
  • ماده - 12 - در قسمت اخیر ماده 61 عبارت " ارزش مذکور در سند " حذف و به جای آن عبارت " ارزش معاملاتی نزدیک ترین محل مشابه " جایگزین میشود .
  • ماده - 37 - متن ماده 134 حذف و متن زیر جایگزین آن میگردد : درآمد مدارس غیر انتفاعی اعم از ابتدایی ، راهنمایی ، متوسطه و فنی و حرفه ای و همچنین دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی و مراکز نگهداری معلولین ذهنی و حرکتی که با ضوابط و مجوز مراجع قانونی ذی ربط تاسیس و اداره میشوند و نیز درآمد موسسات و باشگاههایی که براساس مجوز سازمان تربیت بدنی منحصرا به فعالیت ورزشی می پردازند ، از پرداخت مالیات بر درآمد معاف است .
  • ماده - 23 - متن ماده 92 به شرح زیر اصلاح میگردد : 50% مالیات حقوق کارکنان وزارتخانه ها و موسسات دولتی شاغل در روستا ها و همچنین در نقاط محروم ( طبق لیست سازمان برنامه و بودجه ) بخشوده میشود .
  • ماده - 13 - در ماده 64 عبارت " هر سه سال یک بار " به عبارت " هر سال یک بار " و در تبصره 1 ذیل آن عبارت " دوره سه ساله " به عبارت " دوره یک ساله " اصلاح میگردد .
  • ماده - 38 - بند الف ماده 138 به شرح زیر اصلاح میگردد : الف - آن قسمت از سود ابرازی حاصل از فعالیت های صنعتی و معدنی که شرکت ها برای بازسازی و توسعه یا تکمیل واحد های صنعتی و معدنی موجود خود یا ایجاد واحد های صنعتی و معدنی جدید ذخیره نمایند از پرداخت مالیات معاف است مشروط بر اینکه قبلا اجازه توسعه یا تکمیل یا ایجاد واحد صنعتی از وزارت ذی ربط تحصیل شده باشد .
  • ماده - 2 - در تبصره 3 ماده 3 عبارت " وام بانکی " به صورت " تسهیلات انفرادی بانک ها " اصلاح میگردد .
  • ماده - 27 - ماده 104 - به شرح زیر اصلاح میگردد : الف - عبارت ذیل به ماده 104 اضافه میشود : تسهیلات اعطایی بانک ها از طریق قرارداد جعاله در امور مربوط به کشاورزی و تعمیر و تکمیل یک واحد مسکونی مشمول کسر 5% مالیات علی الحساب موضوع این ماده نبوده و در آنگونه موارد بانک ها مکلفند رونوشت قرارداد جعاله تنظیمی با عامل را ظرف سی روز از تاریخ انعقاد قرارداد به حوزه مالیاتی ذی ربط ارسال دارند .
  • ماده - 6 - ماده 23 حذف میشود .
  • ماده - 10 - در صدر ماده 57 عبارت " در صورت مجرد بودن تا بیست و پنج هزار ریال و در صورت داشتن زن یا فرزند تا پنجاه هزار ریال " حذف و به جای آن عبارت " تا یک صد و بیست و پنج هزار ریال " جایگزین و نیز کلمات " مبالغ " مندرج در تبصره 2 ذیل ماده مذکور به کلمات " مبلغ " اصلاح میگردد .
  • ماده - 31 - متن ماده 112 حذف و متن زیر به عنوان ماده 112 جایگزین میگردد : حکم ماده 99 و تبصره آن در مورد عملیات پیمانکاری اشخاص حقوقی اعم از ایرانی و خارجی جاری خواهد بود .
  • ماده - 35 - ماده 132 و تبصره های ذیل آن کلا حذف و متن های زیر به عنوان ماده 132 و تبصره های 1 الی 6 جایگزین میگردد : درآمد واحد های تولیدی و معدنی که از تاریخ تصویب این اصلاحیه از طرف وزارتخانه های صنایع یا صنایع سنگین یا معادن و فلزات و یا جهاد سازندگی حسب مورد برای آن ها کارت شناسایی یا پروانه بهره برداری صادر میشود از تاریخ بهره برداری حسب اولویت های 1 و 2 و 3 به ترتیب به مدت 8 و 6 و 4 سال از مالیات معاف میباشند . در مورد واحد های تولیدی و معدنی مزبور که در مناطق محروم احداث و یا بهره برداری میشوند معادل 50% مدت های مذکور در فوق حسب مورد به مدت معافیت مقرر در این ماده اضافه میگردد . تبصره 1 - فهرست اولویت های موضوع این ماده در آغاز هر دوره برنامه توسط وزارتخانه های ذی ربط با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد فهرست مذکور شامل کارت های شناسایی و پروانه های صادره در طول برنامه های مربوط مجاز خواهد بود . دولت مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ تصویب این اصلاحیه فهرست اولویت های موضوع این ماده را برای باقیمانده مدت برنامه اول تهیه و اعلام نماید . تبصره 2 - فهرست مناطق محروم در آغاز هر برنامه توسط سازمان برنامه و بودجه تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد . تبصره 3 - معافیت موضوع این ماده شامل درآمد واحد های تولیدی و معدنی مستقر در شعاع 120 کیلومتری مرکز تهران و 50 کیلومتری مرکز اصفهان نخواهد بود . تبصره 4 - 20% درآمد مشمول مالیات ابرازی حاصل از فعالیت های تولیدی و معدنی ، طراحی مهندسی و طراحی مونتاژ که از طرف وزارتخانه های فوق برای آن ها پروانه بهره برداری صادر شده یا میشود از مالیات معاف میباشد . تبصره 5 - معادنی که تاریخ شروع بهره برداری آن ها طبق گواهی وزارت معادن و فلزات قبل از تصویب این اصلاحیه میباشد نسبت به بقیه مدت های مذکور از تاریخ تصویب این اصلاحیه مشمول معافیت موضوع این ماده خواهند بود . تبصره 6 - مراکز فرهنگی و هنری اعم از مراکز و موسسات امور فیلمسازی و سینماها ، تماشاخانه ها ، موسسات دوبلاژ و فیلمبرداری ، آموزش تاتر و موسیقی و خطاطی و نقاشی ، مجسمه سازی که دارای پروانه فعالیت و یا تاسیس از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میباشند از تاریخ شروع فعالیت برای مدت پنج سال از پرداخت مالیات معاف میباشند و اگر در مناطق محروم واقع باشند این مدت به 8 سال افزایش می یابد .
  • ماده - 14 - در ماده 66 قبل از عبارت " به وسیله اجرای ثبت " عبارت " یا حقوق ناشی از آن " اضافه و قسمت اخیر ماده بعد از عبارت " چنانچه بها مذکور در سند کمتر از ارزش معاملاتی " الی آخر ماده حذف و به جای آن عبارت " یا ارزش معاملاتی حق واگذاری محل تعیین شده به موجب مقررات این فصل باشد بها مذکور در سند به جای ارزش معاملاتی یا ارزش معاملاتی حق واگذاری محل حین انتقال حسب مورد ملاک عمل قرار خواهد گرفت .
  • ماده - 15 - در ماده 70 عبارت " خرید " به عبارت " عین یا حقوق راجع به " و همچنین بعد از کلمه " مالک " عبارت " یا صاحب حق " اضافه و متن زیر نیز به ذیل آن اضافه میشود : املاکی که طبق قوانین مربوطه در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده یا می رسد در صورت انتقال به سازمان میراث فرهنگی کشور نسبت به کل مالیات نقل و انتقال قطعی متعلق و در سایر موارد که در دست اشخاص باقی می ماند نسبت به 50 درصد مالیات مربوط به درآمد موضوع فصل مالیات بر درآمد املاک از معافیت مالیاتی برخوردار خواهد شد ."
  • ماده - 41 - ماده 141 حذف و متن زیر به عنوان ماده 141 جایگزین و یک تبصره به آن الحاق میگردد : الف - 100% درآمد حاصل از صادرات محصولات تمام شده کالا های صنعتی و 50% درآمد حاصل از صادرات سایر اقلام و کالا ها و اجناس که در جهت حصول به اهداف صادرات کالا های غیر نفتی به خارج از کشور صادر میشوند از شمول مالیات معاف میباشند . فهرست کالا های مشمول این ماده در طول هر برنامه به پیشنهاد وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و بازرگانی و وزارتخانه های صنعتی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید . ب - 100% درآمد حاصل از صادرات کالا های مختلف که به صورت ترانزیت به ایران وارد شده و یا میشوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر روی آن صادر میشوند از شمول مالیات معاف است . تبصره - زیان حاصل از صدور کالا های معاف از مالیات در مورد کسانی که غیر از امور صادراتی فعالیت دیگری هم دارند ، در محاسبه مالیات سایر فعالیت های آنان منظور نخواهد شد .
  • ماده - 45 - متن زیر به قسمت آخر ماده 144 و قبل از عبارت از " پرداخت مالیات معاف میباشد " اضافه میگردد : به طور کلی و نیز درآمد ناشی از فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی مراکزی که دارای پروانه تحقیق از وزارتخانه های ذی صلاح میباشند به مدت ده سال از تاریخ اجرای این اصلاحیه طبق ضوابط مقرر در آیین نامه ای که به پیشنهاد وزارتخانه های فرهنگ و آموزش عالی ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید .
  • ماده - 40 - ماده 140 به شرح زیر اصلاح میگردد : سی درصد دریافتی صاحبان مشاغل رشته های مختلف پزشکی ، بهداشتی و درمانی از سازمان تامین خدمات درمانی یا سازمان تامین اجتماعی و یا سازمان خدمات درمانی نیرو های مسلح بابت ارایه خدمات مذکور در محاسبه درآمد مشمول مالیات آنان منظور نخواهد شد .
  • ماده - 44 - متن زیر به عنوان ماده 143 مکرر به قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 الحاق میگردد : افزایش بهای ناشی از ارزیابی مجدد دارایی های شرکت هایی که بیش از 50% سرمایه آن ها به طور مستقیم یا باواسطه متعلق به وزارتخانه ها ، شرکت های دولتی و موسسات دولتی میباشد برای یک بار و تا سقف زیان سنواتی مندرج در صورت های مالی مصوب مجمع عمومی شرکت در طول اجرای قانون برنامه اول توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با رعایت شرایط زیر از پرداخت مالیات معاف خواهد بود : الف - سهام شرکت در بورس پذیرفته شده یا حداکثر یک سال پس از زمانیکه ارزیابی مزبور در دفاتر ثبت میگردد در بورس پذیرفته شود ب - زیان سنواتی از محل افزایش مذکور مستهلک شده باشد . دستورالعمل اجرایی این ماده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و ابلاغ خواهد شد .
  • ماده - 48 - ماده 165 به شرح زیر اصلاح میشود : الف - در ماده 165 بعد از عبارت " در آن سال و سنوات بعد کسر " عبارت " و نسبت به آن دسته از مودیان که بیش از 50% اموال آنان در اثر حوادث مذکور از بین رفته است و قادر به پرداخت بدهی های مالیاتی خود نمی باشند با تصویب هیات وزیران تمام یا قسمتی از بدهی مالیاتی آن ها را بخشوده یا تقسیط طولانی " اضافه میگردد . ب - متن زیر به عنوان تبصره به ماده 165 الحاق میگردد : تبصره - مودیان مالیاتی مناطق جنگ زده غرب و جنوب کشور که فهرست این مناطق بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و تصویب هیات وزیران اعلام میگردد ، از تسهیلات مالیاتی زیر برخوردار خواهند شد : الف - پنجاه درصد مالیات مودیان مزبور بابت درآمد حاصل در نقاط مذکور از اول سال 1368 لغایت 1372 بخشوده میگردد . ب - به ازا هر سال اشتغال در نقاط فوق از تاریخ اجرای این اصلاحیه یک سوم بدهی مالیاتی تا پایان سال 1367 آن ها بابت درآمد حاصل در نقاط مذکور بخشوده میشود . ج - مالیات پرداخت شده مودیان موصوف بابت درآمد های حاصل از تاریخ 30/6 /1359 لغایت سال 1367 در نقاط مذکور حداکثر معادل یک سوم آن در هر سال از مالیات سنوات بعد آنان در همان نقاط کسر خواهد شد . د - در مواردی که مودی قادر به ادامه فعالیت در نقاط مذکور نباشد با ارایه دلایل مورد قبول وزارت امور اقتصادی و دارایی تمام یا قسمتی از بدهی های موصوف مودی بخشوده خواهد شد .
  • ماده - 52 - متن قسمت اخیر ماده 181 بعد از عبارت " اعزام نمایند " به صورت زیر اصلاح و یک تبصره نیز به آن الحاق میشود : در صورتی که مودی از ارایه دفتر خودداری نماید با موافقت هیات مذکور در بند 3 ماده 97 این قانون درآمد مشمول مالیات سال مربوط از طریق علی الراس تشخیص خواهد شد . تبصره - هیات های موضوع این ماده میتوانند حسب تجویز وزارت امور اقتصادی و دارایی کلیه دفاتر و اسناد و مدارک مالی مودیان را اعم از اینکه مربوط به سال مراجعه و یا سنوات قبل باشند به منظور کسب اطلاعات لازم و ارایه آن به حوزه مالیاتی ذی ربط مورد بازرسی قرار دهند و یا در صورت لزوم دفاتر و اسناد و مدارک سنوات قبل را در قبال ارایه رسید به حوزه مالیاتی ذی ربط منتقل نمایند .
  • ماده - 56 - تبصره ذیل ماده 238 به تبصره 1 تبدیل و متن زیر به عنوان تبصره 2 به ماده مذکور الحاق میگردد : تبصره 2 - اجازه داده میشود که کلیه پرونده های قابل طرح در مرحله بدوی هیات های حل اختلاف مالیاتی ظرف یک سال از تاریخ تصویب این اصلاحیه توسط ممیزین کل مالیاتی ذی ربط رسیدگی و حل و فصل گردد . مودیانی که به شرح مقررات این تبصره با ممیز کل مالیاتی توافق ننماید ، اختلاف مالیاتی آن ها به ترتیب مقرر در قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 حل و فصل خواهد شد . دستورالعمل اجرایی این تبصره راجع به نحوه دعوت از مودیان و ترتیب حل و فصل اختلافات مالیاتی ظرف یک ماه از تاریخ تصویب این اصلاحیه توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و ابلاغ خواهد شد .
  • ماده - 39 - ماده 139 به شرح زیر اصلاح میگردد : درآمد حاصل از رشته های مختلف پزشکی ، بهداشتی و درمانی در نقاط محروم طبق فهرست سازمان برنامه و بودجه و در روستا های فاقد تسهیلات پزشکی کافی طبق لیست وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از مالیات معاف است .
  • ماده - 60 - اصلاحات مربوط به بند 3 ماده 2 و ماده 4 و ماده 6 و تبصره 2 ماده 100 و قسمت اخیر الحاقی به ماده 108 و ماده 141 و ماده 165 و تبصره 1 ماده 174 از اول سال 1368 و اصلاحات مربوط به ماده 105 و تبصره های آن و قسمت صدر الحاقی به ماده 108 نسبت به اشخاص حقوقی که سال مالی آن ها در سال 1370 خاتمه می یابد و ماده 134 و 143 و بند 10 ماده 148 از اول سال 1370 و سایر اصلاحات به استثنای مواردی که تاریخ اجرای دیگری در این اصلاحیه تعیین شده است از اول سال 1371 لازم الاجرا خواهد بود . قانون فوق مشتمل بر شصت ماده در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ هفتم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و هفتاد و یک مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 23 /2/1371 به تایید شورای نگهبان رسیده است رییس مجلس شورای اسلامی - مهدی کروبی
  • ماده - 43 - به قسمت آخر ماده 143 عبارت زیر اضافه و همچنین یک تبصره به شرح زیر به آن الحاق میگردد : همچنین 15% سود سهام پرداختی یا تخصیصی طبق تصمیم ارکان صلاحیت دار شرکت به آن دسته از سهامداران شرکت های مذکور در این ماده که جمع سهام هر یک از آن ها از 5% سرمایه شرکت بیشتر نبوده و تعداد کل سهامداران شرکت نیز از یک صد نفر کمتر نباشد ، از مالیات معاف خواهد بود . تبصره - از هر نقل و انتقال سهام شرکت ها در بورس ، مالیات مقطوعی به میزان نیم درصد ارزش فروش سهام وصول و از این بابت وجه دیگری به عنوان مالیات بر درآمد نقل و انتقال سهام مطالبه نخواهد شد . کارگزاران بورس مکلفند مالیات مزبور را به هنگام هر انتقال از انتقال دهنده وصول و به حساب تعیین شده از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی واریز نمایند و ظرف مدت ده روز از تاریخ انتقال رسید آن را به همراه فهرستی حاوی تعداد و مبلغ فروش سهام مورد انتقال به حوزه مالیاتی محل ارسال دارند .
  • ماده - 47 - ماده 148 به شرح زیر اصلاح میشود : الف - متن زیر به عنوان جز " و " به آخر بند (2) ماده 148 اضافه میگردد . و - تا میزان ده درصد حقوق پرداختی سالانه که به منظور تامین حقوق بازنشستگی و وظیفه و پایان خدمت و خسارات اخراج و بازخرید کارکنان موسسه اختصاص داده میشود ، مشروط بر اینکه : اولا - تحت نظارت وزارت امور اقتصادی و دارایی باشد . ثانیا - این وجوه ظرف یک ماه از تاریخ تخصیص در حساب جداگانه نزدیکی از بانک های ایرانی واریز و نگهداری شود . از حساب مذکور جز برای پرداخت موارد فوق استفاده نخواهد شد . مبالغی که بدون رعایت شرایط مذکور پرداخت میگردد ، مشمول مالیات به نرخ 54% خواهد بود . این حکم نسبت به مانده ذخائر موضوع جز 7 بند " ب " ماده 124 قانون مالیات های مستقیم مصوب اسفند ماه 1345 و اصلاحیه های بعدی آن در تاریخ تصویب این اصلاحیه نیز جاری میباشد . بابت آن قسمت از ذخائر مذکور که به منظور پرداخت حقوق بازنشستگی و وظیفه و پایان خدمت کارکنان و کارگران موسسه تا تاریخ تصویب این اصلاحیه استفاده شده است مالیاتی مطالبه نخواهد شد . آن قسمت از ذخائر مزبور که جز برای پرداخت موارد فوق استفاده شده است به درآمد مشمول مالیات سال برداشت ، اضافه و مالیات متعلقه مطالبه خواهد شد . ب - عبارت زیر جایگزین بند 10 ماده 148 میگردد : 10 - هزینه های فرهنگی ، ورزشی و رفاهی کارگران پرداختی به وزارت کار و امور اجتماعی حداکثر معادل ده هزار ریال به ازا هر کارگر . ج - بند 18 ماده 148 به شرح زیر اصلاح میگردد : 18 - کارمزدی که برای انجام عملیات موسسه به بانک ها و همچنین موسسات اعتباری غیر بانکی پرداخت شده باشد و در مورد بانک ها هزینه بانکی پرداختی بابت اخذ وام .
  • ماده - 51 - در تبصره 1 ماده 174 عبارت " سال 1345" به " سال 1346" اصلاح میشود .
  • ماده - 55 - متن ماده 190 به شرح زیر اصلاح و تبصره 1 آن حذف و تبصره های 2 و 3 آن به ترتیب به عنوان تبصره های 1 و 2 اصلاح میشود : معادل چهار درصد از مالیات های پرداختی مودی تا سر رسید مقرر به عنوان جایزه خوش حسابی از بدهی مالیاتی او کسر خواهد شد و پرداخت مالیات پس از آن موعد موجب تعلق جریمه ای معادل 5/2% مالیات به ازا هر ماه خواهد بود . مبدا احتساب جریمه در مورد مودیانی که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی هستند نسبت به مبلغ مندرج در اظهارنامه از تاریخ انقضای مهلت تسلیم آن و نسبت به ما به الاختلاف از تاریخ مطالبه و در مورد مودیانی که از تسلیم اظهارنامه خودداری نموده یا اصولا مکلف به تسلیم اظهارنامه نیستند ، تاریخ انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سر رسید پرداخت مالیات حسب مورد میباشد .
  • ماده - 59 - تبصره ذیل ماده 266 به تبصره 1 تبدیل و متن زیر به عنوان تبصره 2 به ماده مذکور اضافه میگردد : تبصره 2 - در هر مورد که رای مرجع تجدیدنظر توسط دیوان عدالت اداری نقض و یا پرونده قابل رسیدگی مجدد اعلام گردد پرونده امر منحصرا به جهات موردنظر دیوان مزبور به هیاتی مرکب از سه نفر به انتخاب وزیر امور اقتصادی و دارایی که حداقل یکی از آنان سمت معاون وی را خواهد داشت احاله و رای هیات اخیرالذکر قطعی و لازم الاجرا خواهد بود .
  • ماده - 42 - ماده 142 به شرح زیر اصلاح میگردد : درآمد کارگاه های فرش دستباف و صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف است .
  • ماده - 46 - متن زیر به قسمت آخر ماده 146 اضافه میگردد : حکم این ماده نسبت به معافیت های مالیاتی مدت دار که از اول سال 1368 تا اجرای این اصلاحیه مقرر شده است نیز جاری خواهد بود .
  • ماده - 50 - ماده 172 به شرح زیر اصلاح میگردد : صد در صد وجوهی که به حساب های تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک و نظایر آن به صورت بلاعوض پرداخت میشود و همچنین وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمک های غیر نقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی و یا حقوقی جهت تعمیر ، تجهیز ، احداث و یا تکمیل مدارس ، دانشگاه ها ، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاه های تربیتی و آسایشگاه ها و مراکز بهزیستی و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری ( دولتی ) طبق ضوابطی که توسط وزارتخانه های آموزش و پرورش ، فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و امور اقتصادی و دارایی تعیین میشود از درآمد مشمول مالیات عملکرد سال پرداخت منبعی که مودی انتخاب خواهد کرد قابل کسر میباشد .
  • ماده - 54 - در قسمت صدر ماده 187 بعد از عبارت " محل وقوع ملک " عبارت " و یا محل سکونت مودی حسب مورد " اضافه و عبارت " مالیات سالانه املاک " از قسمت اخیر آن حذف میگردد .
  • ماده - 58 - متن زیر به عنوان ماده 251 مکرر با یک تبصره الحاق میگردد : در مورد مالیات های قطعی موضوع این قانون که در مرجع دیگری قابل طرح نباشد و به ادعای غیر عادلانه بودن مالیات مستندا به مدارک و دلایل کافی از طرف مودی شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی شود وزیر امور اقتصادی و دارایی میتواند پرونده امر را به هیاتی مرکب از سه نفر به انتخاب خود جهت رسیدگی ارجاع نماید . رای هیات به اتفاق آرا قطعی و لازم الاجرا میباشد . حکم این ماده نسبت به عملکرد سنوات 1368 تا تاریخ تصویب این اصلاحیه نیز جاری خواهد بود . تبصره - در مورد مالیات های قطعی شده بیش از پانصد هزار ریال در صورتی که شکایت مودی مردود تشخیص داده شود علاوه بر مالیات مقرر و جرایم متعلقه ، جریمه دیگری تا بیست و پنج درصد مالیات متعلقه به تشخیص هیات مزبور وصول خواهد شد .
  • ماده - 49 - در ماده 171 عبارت " بعد از مراجعه نمایند " تا آخر ماده حذف میشود .
  • ماده - 53 - ماده 186 و تبصره ذیل آن به شرح زیر اصلاح و تغییر می یابد : صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی از طرف مراجع صلاحیت دار منوط به ارایه گواهی از حوزه مالیاتی ذی ربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده میباشد و در صورت عدم رعایت این حکم مسئولان امر نسبت به پرداخت مالیات های مزبور با مودی مسئولیت تضامنی خواهند داشت . تبصره - اعطای تسهیلات بانکی به اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل از طرف بانک ها و سایر موسسات اعتباری منوط به اخذ گواهی های ذیل خواهد بود : 1 - گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده . 2 - گواهی حوزه مالیاتی مربوط مبنی بر وصول نسخه ایاز صورت های مالی ارایه شده به بانک ها و سایر موسسات اعتباری . ضوابط اجرایی این تبصره توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین و ابلاغ خواهد شد .
  • ماده - 57 - متن زیر به آخر بند 2 ماده 224 اضافه میشود : در صورتی که ظرف یک ماه از تاریخ درخواست وزارت امور اقتصادی و دارایی ، قاضی موردنظر معرفی نشود وزارت مذکور میتواند از وجود قضات بازنشسته استفاده نماید . در شهرستان ها به استثنای تهران که استفاده از وجود قاضی بازنشسته مقدور نباشد ، یک نفر بصیر و مطلع در امور حقوقی از سوی قوه قضائیه انتخاب خواهد شد .